Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sok minden vezethet hízáshoz
  2023-11-08 20:42:39, szerda
 
  Amennyiben túl sok kalóriát viszünk be a szervezetünkbe és nem mozgunk eleget, akkor bizony nem meglepő, hogy többet mutat alattunk a mérleg. De mi van akkor, ha gondosan ügyelünk a napi kalóriabevitelre, rendszeresen edzünk is, és mégsem sikerül lefogynunk, sőt még hízunk is. A hízás hátterében nagyon sok ok állhat, meglepő dolgok is okai lehetnek a súlygyarapodásnak. Mutatunk is most ezek közül néhányat.

Az alváshiány és a súlygyarapodás is szorosan összefügg egymással. Ilyenkor a hormonszintek megváltoznak, ez viszont megnövelheti az étvágyat és az éhséget. Azonban az illető még étkezést követően sem érzi magát jóllakottnak.

Stressz hatására kortizol (stresszhormon) választódik ki a szervezetben, ami az étvágy növekedését okozza. Stressz esetén gyakrabban nyúlunk olyan ételekhez, amelyek sok kalóriát tartalmaznak, ez a kombináció pedig súlygyarapodást eredményez.

Egyes antidepresszánsok mellékhatása is lehet a súlygyarapodás, illetve a gyógyszer hatására az egyén pozitívan szemléli a világot, jobb kedve lesz, és így az étvágy is megnövekedhet. Ezek összességében szintén okolhatók az elhízásért.

A gyulladáscsökkentő szteroid gyógyszerek is okai lehetnek a súlygyarapodásnak. Itt a fő ok elsősorban a folyadékretenció és a megnövekedett étvágy. Más gyógyszerek is okozhatnak súlynövekedést, például a migrénre, a magas vérnyomásra vagy a cukorbetegségre szedett orvosságok.

Amennyiben a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, akkor ez fáradtságot és gyengeséget okozhat, megnő a hidegérzet, illetve hízás is előfordulhat. Elegendő pajzsmirigyhormon nélkül az anyagcsere is lelassul, ami sokkal valószínűbbé teszi a súlygyarapodást.

A menopauza szakaszában is gyakran számolnak be a nők hízásról, azonban nem csak ez az egyetlen oka a hízásnak, hiszen a kor előrehaladtával az anyagcsere is lelassul, így a szervezet kevesebb kalóriát éget csak el. Ebben az életszakaszban a zsír jobban felhalmozódik a derék körül.

A súlygyarapodás a Cushing-szindróma egyik tünete is lehet. Ennél a betegségnél túl sok kortizolhormon termelődik, ami nemcsak súlygyarapodást, hanem egyéb problémákat is generálhat.

A PCOS egy gyakori hormonális probléma a fogamzóképes nőknél. Ennél a betegségnél ciszta is termelődik a petefészkekben, amely hatással van az adott személy menstruációs ciklusára. Inzulinrezisztencia is kialakulhat, ami viszont súlytöbbletet okozhat. Mivel a túlsúly leginkább a has és a derék vonalára koncentrálódik, így jelentősen megnő a szívbetegségek kockázata.

Sokan azért nem szeretnének leszokni a dohányzásról, mert attól félnek, hogy elhíznak. Azonban ez nem következik be, ha tudatosan odafigyelünk az étkezésre és a cigarettát nem édességekre cseréljük fel, hanem minőségi, egészséges táplálékokra.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: folyadékretenció, kalóriabevitelre, súlygyarapodást, előrehaladtával, cukorbetegségre, petefészkekben, súlygyarapodás, kortizolhormon, életszakaszban, szívbetegségek, súlynövekedést, szervezetünkbe, koncentrálódik, megnövekedhet, felhalmozódik, súlytöbbletet, megnövekedett, összességében, stresszhormon, hormonszintek, tartalmaznak, fogamzóképes, előfordulhat, valószínűbbé, mellékhatása, megnövelheti, megváltoznak, dohányzásról, menstruációs, odafigyelünk, táplálékokra, jóllakottnak, rendszeresen, szervezetben, szeretnének, gyengeséget, napi kalóriabevitelre, hízás hátterében, hormonszintek megváltoznak, étvágy növekedését, kombináció pedig, gyógyszer hatására, egyén pozitívan, megnövekedett étvágy, magas vérnyomásra, cukorbetegségre szedett, menopauza szakaszában, szervezet kevesebb, zsír jobban, derék körül, gyakori hormonális, fogamzóképes nőknél,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 24  Paul David Tripp Április 23  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ébredj  Facebookon kaptam  A fák lelke  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Palóc Grand Canyon  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Sirató  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ébredj  Naplemente  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép estét kedves látogatóimna...  Pillangó  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Föld napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Semmit ne higgy el 
Bejegyzés Címkék
napi kalóriabevitelre, hízás hátterében, hormonszintek megváltoznak, étvágy növekedését, kombináció pedig, gyógyszer hatására, egyén pozitívan, megnövekedett étvágy, magas vérnyomásra, cukorbetegségre szedett, menopauza szakaszában, szervezet kevesebb, zsír jobban, derék körül, gyakori hormonális, fogamzóképes nőknél, betegségnél ciszta, adott személy, túlsúly leginkább, derék vonalára, szívbetegségek kockázata, folyadékretenció, kalóriabevitelre, súlygyarapodást, előrehaladtával, cukorbetegségre, petefészkekben, súlygyarapodás, kortizolhormon, életszakaszban, szívbetegségek, súlynövekedést, szervezetünkbe, koncentrálódik, megnövekedhet, felhalmozódik, súlytöbbletet, megnövekedett, összességében, stresszhormon, hormonszintek, tartalmaznak, fogamzóképes, előfordulhat, valószínűbbé, mellékhatása, megnövelheti, megváltoznak, dohányzásról, menstruációs, odafigyelünk, táplálékokra, jóllakottnak, rendszeresen, szervezetben, szeretnének, gyengeséget, betegségnél, gyógyszerek, édességekre, fáradtságot, növekedését, kialakulhat, választódik, szakaszában, vérnyomásra, pajzsmirigy, problémákat, anyagcsere, amennyiben, jelentősen, orvosságok, elhízásért, termelődik, egészséges, gyakrabban, lefogynunk, következik, kombináció, hátterében, okozhatnak, alváshiány, elsősorban, cigarettát, hidegérzet, eredményez, generálhat, hormonális, gyógyszer, pozitívan, tudatosan, szervezet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.